Οι απόφοιτοι αναμένεται να αποκτήσουν, κατά την εκπαίδευσή τους, τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να εκτελούν τα παρακάτω επαγγελματικα έργα:

  • να γνωρίζουν τις βασικές αρχές της λειτουργίας του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, τις αξιοποιήσιμες δυνατότητες του και τους τρόπους εμπορικής τους διαχέιρισης, συντήρησης και επέκτασής του (δρυμοί, βιότοποι..)
  • να προστατεύουν τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον
  • να εκτελούν αυτόνομη επιχειρηματική παραγωγή βασικών φυτικών προϊόντων (προετοιμασία εδάφους, σπορά, λίπανση, άρδευση, καλλιέργεια, συλλογή, αποθήκευση, συντήρηση..)
  • να εκτιμούν το είδος και την ποσότητα της παραγωγής που θα καλλιεργήσουν, σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς, του καιρού, του μεγέθους και της θέσης της επιχείρησης
  • να επιλέγουν τη γή που θα καλλιεργήσουν, να καθορίζουν το χρόνο άρωσης και να εκτελούν ειδικές τεχνικές εργασίες κατεργασίας και συντήρησης του εδάφους
  • να επιλέγουν και να αγοράζουν τύπους και ποσότητες από σπόρους ή άλλο πολλαπλασιαστικό υλικό που θα χρησιμοποιήσουν, τα λιπάσματα και τον εξοπλισμό
  • να εκτελούν βασικές εργασίες φυτοπροστασίας και ζιζανιοκτονίας, με συμβατικές κυρίως μεθόδους
  • να εκτελούν βασικές εργασίες λύπανσης
  • να εκτελούν βασικές εργασίες συλλογής και αποθήκευσης των προϊόντων του
  • να εφαρμόζουν τις βασικές αρχές της βιολογικής γεωργίας
  • να χειρίζονται και να συντηρούν βασικά γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα κατεργασίας εδάφους
  • να εκτελούν βασικές εργασίες εκτροφής των παραγωγικών αγροτικών ζώων.

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Β' Τάξη

  Μαθήματα Ώρες
1. Αρχές Αγροτικής Ανάπτυξης
2. Περιβάλλον και Γεωργία 1Θ+2Ε
3. Φυτική Παραγωγή 2Θ+3Ε
4. Ζωική Παραγωγή 2Θ+1Ε
5. Τεχνολογία Τροφίμων 2Θ+2Ε
6. Αρχές Αρχιτεκτονικής Τοπίου 1Θ+1Ε
7. Στοιχεία Γεωργικών Εγκαταστάσεων και Γεωργικά Μηχανήματα 2Θ+1Ε
8. Αγγλικά Τομέα
Σύνολο: 23

 

Γ' Τάξη

Ειδικότητα: Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

  Μαθήματα Ώρες
1. Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις (Πανελλαδικές) 3Θ 
2. Αρχές Βιολογικής Γεωργίας (Πανελλαδικές) 3Θ 
3. Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων 2Θ+2Ε
4. Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων 2Θ+3Ε
5. Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων 2Θ+3Ε
6. Ασφάλεια Τροφίμων 2Θ+1Ε
Σύνολο: 23