Search

ΕΚΠ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Ψυττάλεια μια ανάσα για το περιβάλλον

Το νερό αυτό το πολύτιμο αγαθό ζωής για ανθρώπους και ζώα στην Αττική των 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων το διαχειρίζεται η ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Η  ΕΥΔΑΠ παρέχει καθημερινά στους πελάτες της πόσιμο νερό άριστης ποιότητας .Ομως θα εστιάσουμε στο σημαντικό έργο που επιτελεί  η ΕΥΔΑΠ και στον τομέα της αποχέτευσης ώστε να μην προκαλείται επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τους ρύπους που προέρχονται από τα αστικά λύματα και βοθρολύματα. Το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυττάλειας είναι η κύρια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής .Η συμβολή της   στην προστασία του περιβάλλοντος είναι μέγιστης σημασίας για τη χώρα μας.  Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων παγκοσμίως.
 
Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ και συγκεκριμένα στην Ψυττάλεια πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου με τα τμήματα Α1 Α2 Α3 της πρώτης λυκείου και με συνοδούς καθηγητές την κυρία Χατζάκη και την κυρία Λιακόπουλου.
  
 

επίσκεψη στον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης

Πραγματοποιήθηκε στις 20/1/2020 επίσκεψη μαθητών τoυ τομέα Γεωπονίας, Μηχανολογίας και Γ Οικονομίας και Γ Φυσικοθεραπείας, στην ξενοδοχιακή μονάδα ASTIR PALACEστην περιοχή Βουλιαγμένη.

Στόχοι, οι μαθητές να επισκεφθούν τους χώρους εστίασης (Υγιεινή & ασφάλεια τροφίμων) και να παρακολουθήσουν όλες τις τεχνικές που εφαρμόζονται για την ασφάλεια των τροφών.

Επίσης να παρακολουθήσουν τους επαγγελματίες στο χώρο εργασίας, μιας και οι μαθητές θα ακολουθήσουν αυτή την επαγγελματική πορεία.

Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα λόγω του υψηλού επιπέδου παροχών και τήρησης όλων των κανόνων υγιεινής χώρων και τροφίμων.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : κα Χατζιάρα Αικ.ΠΕ 80

Συνοδοί: κα Δαφέρμου Βασ. ΠΕ 87.08 κα Σαρρή Σταυρούλα ΠΕ 88.05

 

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης

Πραγματοποιήθηκε στις 18/12/2019 επίσκεψη μαθητών της Β τάξης τομέα Οικονομίας, στο περίφημο μουσείο της Ακρόπολης.
Έτσι δόθηκε έναυσμα στους μαθητές για περαιτέρω μελέτη του ελληνικού πολιτισμού.
Αποτέλεσε ερέθισμα για διερεύνηση των σχολών και επαγγελμάτων που αφορούν τον τουρισμό και τα μουσεία.
Επαφή των μαθητών με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό στα πλαίσια του μαθήματος Ιστορίας και Πολιτικής Παιδείας.
Γνώση της δομής και οργάνωσης ενός μουσείου και κατανόηση της κοινωνικής προσφοράς του μουσείου.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κα Αθανασοπούλου Άννα ΠΕ 80
Συνοδός : Ζορμπάς Βασ. ΠΕ 80

Επίσκεψη στην ΕΥΔΑΠ Ασπροπύργου

Πραγματοποιήθηκε στις 15/1/2020 επίσκεψη μαθητών τoυ τομέα Υγείας και Μηχανολογίας στις εγκαταστάσεις ύδρευσης ΕΥΔΑΠ στην περιοχή Ασπροπύργου.

Στόχος της επίσκεψης αυτής ήταν  να ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά μέσα από την ενημέρωση τη γνώση και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Να κατανοήσουν βασικές έννοιες για το νερό, τη διαχείρισή του, την ανάγκη για προστασία των υδάτινων πόρων.

Ευχαριστούμε πολύ τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία και την αναλυτική ξενάγηση των μαθητών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός  η κα  Δαφέρμου Βασιλική ΠΕ 87.08 .

Συνόδευσαν :  Σταύρου Χρυσούλα ΠΕ 87.10  Σούρλα Βάϊα ΠΕ 82

   

 

   

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Τα Τμήματα της Β τάξης του Τομέα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών καθώς και τα Τμήμα της Α΄ τάξης στο πλαίσιο των μαθημάτων «Εισαγωγή στην Εφοδιαστική (Logistics, «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» και «Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού» επισκεφθήκαμε την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» στο Τμήμα Εμπορευματικής Ανάπτυξης  (GroundHandlingandCargoDevelopment)(https://www.aia.gr/el/company-and-business/aeronautical-activities/cargo). Αφού ξεναγηθήκαμε στους χώρους ροής φορτίου του αεροδρομίου από τον Διευθυντή Εμπορευματικής Ανάπτυξης (GroundHandlingκαι CargoDevelopment) κ.Αλέξιο Σιόρη είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τους χώρους, με την καθοδήγηση του Υπεύθυνου ενός εκ των τεσσάρων εμπορευματικών σταθμών, κ. Σ. Ασλανίδη και να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία ελέγχου, μεταφοράς και φόρτωσης εμπορικών αεροσκαφών. 
 
  
 
  
 
  
 

More Articles...

Επισκεψη APIVITA

 

Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 η Β τάξη του τομέα Υγείας επισκέφθηκε τους χώρους της εταιρίας APIVITA
(φωτορεπορτάζ)
 

Χορευτικό 25 Μαρτίου 2018

Χορευτικό Εργαστήρι 1ου ΕΠΑΛ Βάρης
Συμμετοχή στον εορτασμό του Δήμου ΒΒΒ της 25ης Μαρτίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επικοινωνια

Μουτούση 2, Βάρη

16672  Αττική

Τηλέφωνο / Φαξ : 210 89733944

E-mail: mail@1epal-varis.att.sch.gr

 

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com