Search

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Junior Achievement Greece

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών/τριών του ΕΠΑΛ Βάρης θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες: Μπακοδήμο Σπύρο, Αποστολάκη Μαρία, Αναστασάκη Γεώργιο, Μιχαηλίδου Άννα, Μιχαηλιδου Γεωργία, Γιαννικουρή Σταυρούλα, Γιαννίδη Ιωάννη, Γκέργκη Νικόλα και στην καθηγήτρια τους Αικατερίνη Χαντζιάρα, για την πρόκρισή τους στην εικοσάδα των καλύτερων κοινωνικών επιχειρηματικών ιδεών στα πλαίσια του διαγωνισμού κοινωνικής καινοτομίας του Junior Achievement Greece.

Περισσότερες από 70 μαθητικές ιδέες κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας κατατέθηκαν στο διαγωνισμό. Οι ιδέες αξιολογήθηκαν με βάση την κοινωνική καινοτομία, την περιγραφή της υλοποίησης, την περιγραφή του στόχου, τον τρόπο παρουσίασης και τις πιθανότητες επιτυχίας. Σε αυτό όμως που δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση ήταν κατά πόσο μία πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί πραγματικά και να έχει πραγματικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων.

Female Digital and Entrepreneurial Skills

Οι μαθήτριες Μαρία-Γεωργία Αποστολάκη, Άννα Μηχαηλίδου  και Γεωργία Μηχαηλίδου του 1 ΕΠΑ.Λ. ΒΑΡΗΣ συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό εργαστήριο "Female Digital and Entrepreneurial Skills" που διοργανώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/JA Greece με υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) στις 18-20/10/2019.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι μαθήτριες ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη στην πράξη μιας ψηφιακής λύσης(app) για την επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και τα mobile application και στη συνέχεια  μετέτρεψαν μια ιδέα σε επιχειρηματικό μοντέλο. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να ενθαρρύνει τις μαθήτριες να αναπτύξουν ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες και γενικότερα να τις εμπνεύσει να ακολουθήσουν μια καριέρα στην τεχνολογία, την καινοτομία και τις επιχειρήσεις.

 

Σχολική ομάδα ποδοσφαίρου

Δύο πολύ καλές εμφανίσεις πέτυχε η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας στο σχολικό πρωτάθλημα της χρονιάς!
Αυτό που έδειξε η ομάδα ήταν το ήθος στον αγωνιστικό χώρο αλλά και αντοχή των παικτών καθόολη τη διάρκεια του αγώνα.
Τα παιχνίδια κρίθηκαν στα πέναλτυ όπως λέμε αλλά οι μαθητές έμειναν ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους όπως κι ο υπεύθυνος καθηγητής κος Αλ. Κοντοβάς και η καθηγήτρια γυμναστικής κα Μ. Ευδοκίου.
Ο σύλλογος καθηγητών εύχεται κάθε επιτυχία στους αθλητές-μαθητές!

 

Δημιουργία, Πρόληψη, Τέχνη, για μια καλύτερη ζωή

Επαγγελματικό Λύκειο Βάρης : Δημιουργία, Πρόληψη, Τέχνη, για μια καλύτερη ζωή.
 
Η επαγγελματική εκπαίδευση περνά τα όρια του σχολείου στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο ( ΕΠΑΛ ) Βάρης. Οι μαθητές της Α τάξης θα συμμετέχουν σε τρεις δράσεις με κοινωνικό επαγγελματικό και γνωσιακό χαρακτήρα.  
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» – «ΜΝΑΕ».
Είναι ένα φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει μια δέσμη παρεμβάσεων που αφορούν στην ψυχοκοινωνική και γνωστική υποστήριξη των μαθητών, στη δημιουργία δικτύων υποστήριξης καθώς και σε συμπληρωματικές δράσεις.
Αφορά σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας την περίοδο 2018-2021.
Είναι πολυδιάστατο γιατί αποτελείται από πολλαπλές διαφορετικές παρεμβάσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και φιλόδοξο γιατί έχει σχεδιαστεί για να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα Επαγγελματικά Λύκεια.
Το «ΜΝΑΕ» εφαρμόζεται κυρίως στους μαθητές της Α΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ.. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές που έρχονται από το Γυμνάσιο και επιλέγουν το ΕΠΑ.Λ., στηρίζονται σε όλη τη διάρκεια της Α’ τάξης για μια ομαλή μετάβαση από το Γυμνάσιο στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «NOESIS» στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας πολιτιστικός και επιμορφωτικός Φορέας Γενικής Κυβέρνησης, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Ν.2190/1994, Αρ. 14, Παρ. 1). Προσφέρει στο κοινό, το περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας και παρεμβαίνει σε θέματα τεχνικού πολιτισμού.
Το «ΝΟΗΣΙΣ», στο πλαίσιο του Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ"», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει οριστεί υπεύθυνο για την υλοποίηση Σχέδιων Δράσης και Καλών Πρακτικών από το σύνολο των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας (Φ25α/1956/Δ4).
Στο 1ο ΕΠΑΛ Βάρης θα εκπονηθούν τρεις δράσεις  με κοινό θέμα «Δημιουργία, Πρόληψη, Τέχνη, για μια καλύτερη ζωή».
Μαθητές του τομέα υγείας θα επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης, και θα ελέγχουν αρτηριακή πίεση, σάκχαρο, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν υπηρεσίες μάλαξης στα μέλη. Σκοπός  είναι  οι μαθητές  μας με βιωματική προσέγγιση και σε πραγματικές συνθήκες, να εφαρμόσουν, να εξασκήσουν και να εμπεδώσουν δεξιότητες περνώντας από τη θεωρία στην πράξη πλησιάζοντας  το ρόλο του επαγγελματία. Έτσι θα βελτιώσουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους όπως η επικοινωνία, η ενεργητική ακρόαση, η συνεργασία, η κριτική ικανότητα, θα διαμορφώσουν  θετική στάση και θα ευαισθητοποιηθούν περί της έννοιας του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, ώστε να αναπτυχθεί η έννοια του ενεργού πολίτη.
Σε δεύτερη δράση μαθητές των τομέων μηχανολογίας και γεωπονίας θα εφαρμόσουν τη νέα μέθοδο καλλιέργειας, την Ενυδρειοπονία, κατασκευάζοντας ενυδρείο το οποίο θα προσφέρει νερό πλούσιο σε στοιχεία για την ανάπτυξη φυτών, ενώ οι μικροσυσκευές της όλης κατασκευής θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Η δράση αυτή έχει ως στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν μία εναλλακτική καλλιεργητική τεχνική η οποία στηρίζεται στην οικολογική παραγωγή γεωργικών προϊόντων και συγχρόνως να αποχτήσουν γνώσεις και για την υδροπονία.
Στην τρίτη δράση, οι μαθητές θα εκφράσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο ετοιμάζοντας τη θεατρική παράσταση με τίτλο «κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου. Σκοπός να κατανοήσουν πως με το προγραμματισμό, την υπευθυνότητα και τη συνέπεια, μπορούν να γίνουν καλύτεροι και δημιουργικότεροι. Επιπλέον, καθώς αναπόφευκτα, καθ’ όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών της παράστασης θα έρχονται αντιμέτωπα με ποικίλες δυσκολίες και προβλήματα, θα καλλιεργήσουν την ικανότητα ανεύρεσης λύσεων και μάλιστα συλλογικά. Με την ολοκλήρωση της παράστασης τα παιδιά θα γεμίσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, θα έχουν  ανακαλύψει ικανότητες και θα έχουν αναπτύξει δεξιότητες.
Σύνδεση με την κοινωνία, απόκτηση επαγγελματικής συνείδησης και κατάρτισης είναι οι στόχοι του σχολείου πλέον στο ΕΠΑΛ Βάρης. Οι μαθητές δέχονται μέσα από τις δράσεις αυτές την πρόκληση για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα μέσα από σύγχρονες μεθόδους, αναγνωρισμένες διεθνώς και με προοπτική την είσοδό τους στην Ανώτατη βαθμίδα Εκπαίδευσης (Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο κλπ.).
 

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη χαρά την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν στην φετινή εορταστική παρέλαση για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε φέτος με συμμετοχή από σχολεία και φορείς της Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης στην κεντρική οδό Β. Παύλου στη Βούλα. 

More Articles...

Επισκεψη APIVITA

 

Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 η Β τάξη του τομέα Υγείας επισκέφθηκε τους χώρους της εταιρίας APIVITA
(φωτορεπορτάζ)
 

Χορευτικό 25 Μαρτίου 2018

Χορευτικό Εργαστήρι 1ου ΕΠΑΛ Βάρης
Συμμετοχή στον εορτασμό του Δήμου ΒΒΒ της 25ης Μαρτίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επικοινωνια

Μουτούση 2, Βάρη

16672  Αττική

Τηλέφωνο / Φαξ : 210 89733944

E-mail: mail@1epal-varis.att.sch.gr

 

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com